SUzun zamandır arşivimdeki fotoğraflar arasında yer alan bu salatayı son günlerde diyet yapan arkadaşlarıma da alternatif olsun diye anlatmak istedim.
İsim bulma konusunda bir hayli zorlandım ve sonunda salata demekte karar kıldım. Çünkü bu yemek aynı zamanda iştah açıcı bir meze olarak masalarda yer alabileceği gibi diğer sebzelerinizle (karnabahar, brokoli gibi) birlikte tüketebileceğiniz dip sos olarak da kullanılabilir. Umarım diyette olan arkadaşlarım bu salatayı seveceklerdir.
Tarife gelince
Malzemeler
1) 1/2 kg. ıspanak
2) 1/2 kg. süzme veya koyuca bir yoğurt
3) 7-8 diş sarımsak
4) 2 adet kuru soğan
5) 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Orta boy bir tencereye iki kaşık yağ ile birlikte yemeklik doğranmış soğanlar ilave edilir ve soğanların pembeleşmesi sağlanır. Daha sonra temizlenmiş suyu iyice süzdürülmüş ve doğranmış olan ıspanaklar ilave edilip önce biraz harlı ateşte tencerenin ağzı açık olarak (Tencerenin kapağını kapattığınız takdirde ıspanakların rengi canlılığını yitirmektedir) kavrulur. Daha sonra ocak kısılarak sert olan sapları da hafif yumuşayana kadar pişirilir.Çok da fazla pişmesi vitamin kayıplarına yol açacağı için yarı pişmiş halde iken ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır. Ispanaklar soğurken bir sahanda ezilmiş sarımsaklarla yoğurt iyice karıştırılır ve ıspanaklarla buluşturulur. Servis tabağına alıp servis yapılır. Diyet yapmayan arkadaşlar isterlerse yoğurdun içine iki kaşık kadar mayonez ilave ederlerse lezzeti daha da bir artar.
Bloglardaki bu birbirinden güzel yemekler karşısında diyette olan arkadaşlarımı
kutluyor onlara başarılar diliyorum.
Herkese afiyetler olsun...
Kesinlikle hosunuza gidecek guzel yazilar : ispanakli bazlama tarifi
No comments:
Post a Comment